My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Thursday, December 26, 2013

9 Golongan yang Memerlukan Vitamin C

Adakah anda tergolong dalam kumpulan di bawah ini?
PEROKOK???Sebatang rokok boleh memusnahkan 25mg vitamin C di dalam badan. Kajian ke atas air kencing perokok yang menghisap lebih daripada 20 batang rokok mendapati tidak ada (atau hanya sedikit) kandungan vitamin C yang ada. Pesakit kencing manis/Diabetis???Pesakit ini banyak kehilangan vitamin C melalui kencing yang kerap. Kajian menunjukkan mereka yang mengambil vitamin C pun masih lagi mengalami kandungan vitamin C yang rendah. Ini berlaku kerana kandungan gula yang tinggi menyebabkan berlakunya persaingan antara gula dan vitamin C. Pesakit kencing manis juga mendapati kandungan collagen mereka yang kurang menyebabkan proses penyembuhan luka terjejas. Perubahan-perubahan yang terjadi pada protein dan 'free radicals' menyebabkan pesakit kencing manis lebih terdedah kepada komplikasi seperti cataracts, atherosclerosis, kerosakan saraf dan kerosakan buah pinggang. Pengambilan vitamin C dapat membantu dalam keadaan-keadaan di atas.Pesakit kanser???


Orang yang banyak minum minuman beralkohol???


Pesakit Rheumatoid Arthritis???


Ahli sukan yang melakukan aktiviti lasak. Mereka banyak kehilangan vitamin B kompleks dan vitamin C disebabkan oleh aktivit-aktiviti ini, di samping pendedahan yang lebih pada cuaca panas (berpeluh - jadi kehilangan vitamin C) dsb. Pesakit yang mengalami penyakit kronik seperti selsema, batuk, jangkitan kuman dsb???Pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti pil perancang, aspirin dan anti-biotik.Pesakit yang sedang dirawat di hospital atau mereka yang baru sahaja menjalani pembedahan???

Jika jawapannya Ya,anda sangat-sangat memerlukan Vitamin C untuk meneruskan kelangsungan hidup anda dengan lebih sihat dan cergas. 

VITAMIN C

Memperkenalkan Vitamin C SR (Sustained Release) 500mg shaklee!!!!
 
Vitamin C shaklee mempunyai teknologi 'S
ustained Release' (SR) di mana vitamin C akan dilepaskan secara berperingkat2 sebanyak 100mg setiap sejam.Ini bermakna Vitamin C shaklee 500mg membekalkan badan anda vitamin C selama 5 jam!!! Kenapa perlu adanya Teknologi 'Sustained Release' ini?Sebabnya badan kita tidak mampu mengambil vitamin C sebanyak 500mg dalam 1 masa.Bukan kah membazir kalau pengambilan Vitamin C sehingga 1000mg tetapi tubuh tidak boleh menyerap kesemua 1000mg kerana tiada teknologi SR ni? Yang diserap tidak sampai 100mg, selebihnye dibuang melalui air kencing!(Sbb Vitamin C adalah larut dalam air)


Apa yang perlu anda tahu,setiap 100mg vitaminC shaklee bersamaan dgn 1 1/2 biji buah oren! Bermakna dgn pengambilan sebiji 500mg vitamin C shaklee, badan anda akan dibekalkan dgn 1 1/2 biji buah oren setiap 1 jam selama 5jam! Bukankah ini amazing!!!

Fakta Tentang Vitamin C SR Shaklee
Kepentingan lain Vitamin C Sebagai penguat sistem imuniti badan. Vitamin C menyebabkan fungsi sel darah putih dapat dijalankan dengan lebih efektif. Sel-sel darah putih ini melawan bakteria dan virus yang menyerang badan kita.Membuang Toksin dari dalam badan.


Sebagai anti-oksidant ia penting dalam pencegahan penyakit bahaya seperti kanser. Selain sebagai fungsinya sebagai anti-oksidant, vitamin C membantu pengeluaran interferon yang sangat penting untuk melawan sel-sel kanser. Vitamin C juga menghalang pembentukan nitrosamines yang boleh menyebabkan kanser. Perlu diingat bahawa vitamin C bukanlah ubat untuk kanser, tetapi ia membantu memperlahankan pertumbuhan tumor daripada menjadi lebih teruk di samping menguatkan sistem imunisasi.Kesihatan sistem jantung. Pengurangan kandungan vitamin C akan  menyebabkan pengeluaran asid juga berkurangan. Ini pula akan menyebabkan pertambahan kandungan kolesterol. Pengurangan vitamin C juga menyebabkan dinding saluran darah mudah dirosakkan oleh enzim. Kajian menunjukkan pengurangan vitamin C dalam jangkamasa panjang akan menyebabkan atherosclerosis, di mana lemak dan kolesterol akan melekat dan menyekat saluran darah.Penyembuhan luka. Vitamin C akan meningkatkan kadar pengeluaran collagen, oleh itu luka boleh sembuh dengan lebih cepat. Agen mengurangkan rasa sakit.


Mengurangkan alahan.


Penyerapan zat besi dari sumber bukan daging ke dalam darah. Ini adalah penting kepada mereka yang tidak memakan daging (vegetarian).

Pengurangan stress. Vitamin C adalah penting dalam pengeluaran hormon corticosteroids, adrenaline dan noradrenaline. Stress menyebabkan hormon-hormon ini dikeluarkan lebih daripada biasa, oleh itu keperluan kepada vitamin C akan meningkat. Dalam hal ini pengambilan bersama vitamin B kompleks adalah penting.


Jom dapatkan Vitamin C Shaklee sekarang.Harganya memang mampu milik (bawah Rm100).Satu botol mengandungi 180 Biji dan tahan sehingga 6 bulan.Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultansi mengenai produk dan masalah yang berkaitan.


Your Health Partner,

Liyana
017 3349363
No comments:

Post a Comment