My Blogger TricksAll Blogger TricksTechtunes

Tuesday, January 14, 2014

COQHealth dan GLA Complex Atasi Masalah Kesuburan & Sukar Hamil

Senang Hamil dengan COQHealth dan GLA Complex

Inginkan cahaya mata setelah sekian lama berkahwin tetapi masih belum ada rezeki?
Dah banyak ikhtiar dan cara telah dilakukan untuk anda mendapatkan zuriat tetapi masih belum berjaya?

JANGAN PUTUS ASA!!!Kadang-kadang Allah sengaja menguji sejauh mana kesabaran dan keimanan kita terhadap semua musibah dan dugaan yang didatangkan untuk kita.Yang penting,kita tetap teruskan usaha dan ikhtiar disamping banyak-banyak berdoa pada Allah semoga dikurniakan Zuriat yang Soleh dan Solehah suatu hari nanti.
Di sini saya ingin berkongsi produk dari Shaklee yang boleh membantu pasangan suami isteri mendapatkan cahaya mata.Alhamdulillah,ramai yang berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee ini.Semoga memberi manfaat pada semua.InsyaAllah..TESTIMONI HAMIL

Ini antara testimoni hamil dari pengguna Set Kesuburan Shaklee..Kita hanya berusaha dan merancang,Allah jua yang menentukan segalanya.Yang penting jgn sesekali putus asa dan sentiasalah berdoa pada Allah..

CoQHEALTH PLUS

CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

Kandungan Koenzim Q10 atau CoQ10 dalam CoQHealth Plus adalah bahan yang ditemui didalam Mitokondria semua sel-sel dalam badan.Mitokondria adalah pusat pengeluar tenaga dan CoQ10 adalah "pencetus" yang membolehkan sel-sel tubuh untuk menghasilkan tenaga yang dikenali sebagai Adenasina Trifosfat Power (ATP) di dalam mitokondria,yang merupakan sumber utama tenaga untuk penguncupan otot dan pengeluaran protein.Kemampuan tubuh untuk menghasilkan dan mengagihkan bahan mirip vitamin ini menurun kerana faktor usia meningkat,atau akibat timbul penyakit,kekurangan nutrisi dan tekanan (stress).Kajian menunjukkan bahawa memakan CoQ10 tambahan mempunyai manfaat kesihatan termasuk meningkatkan kesuburan pada lelaki dan juga pada wanita.


Meningkatkan Kesuburan Lelaki

Apabila Fungsi mitokondria menurun,penghasilan protein juga akan terganggu.Protein ini sangat membantu dalam membentuk sel-sel sperma dan ianya akan menyebabkan kesuburan lelaki turut terjejas kerana penghasilan kuantiti sperma yang menurun.Oleh sebab itu CoQ10 dapat membantu sintesis protein dalam badan dengan memberikan tenaga kepada mitokondria seterusnya meningkatkan kesuburan lelaki. 

Kajian menunjukkan bahawa punca utama kemandulan lelaki termasuk jumlah sperma yang rendah dan kualiti sperma yang kurang.Mempunyai ciri-ciri antioksidan yang kuat untuk menangani masalah-masalah ini adalah salah satu faktor yang menjadikan CoQ10 bermanfaat untuk kesuburan.Fungsi antioksida adalah melindungi telur dan sperma daripada kerosakan oksidatif yang membawa kepada kematian sel.CoQ10 juga membantu dalam memekatkan air mani dan meningkatkan pergerakan sel sperma.Sperma yang aktif boleh meningkatkan peluang untuk berenang dalam tiub fallopio seterusnya sampai pada ovum dan mensenyawakan ovum tersebut.


Meningkatkan Kesuburan Wanita

Perlu diketahui,proses Ovulasi atau pengeluaran telur (Ovum) dan perkembangan embrio pada wanita mengambil sejumlah besar tenaga dan ini memerlukan paras CoQ10 yang mencukupi dalam badan.Seperti yang dijelaskan sebelum ini,CoQ10 penting dalam pengeluaran ATP yang juga merupakan sumber utama tenaga untuk penguncupan otot dan penghasilan protein seterusnya menghasilkan ovum yang matang dan berkualiti.

Semakin meningkat usia kita,badan kita juga menghasilkan kurang CoQ10 sekaligus menjejaskan tahap kesuburan kita.Ini disokong oleh penemuan posutif dalam penyelidikan di Kanada yang dijalankan pada tahun 2009 telah menunjukkan subjek kumpulan yang diberikan supplemen CoQ10 menghasilkan lebih banyak telur yang baik dan berkualiti,mencatatkan kadar kehamilan yang lebih tinggi dan kelahiran anak yang lebih ramai berbanding individu yang tidak menerima CoQ10.


GLA COMPLEX

GLA Complex adalah kombinasi minyak Borage yang mengandungi (Gamma Linolenik Acid GLA),Linolenik Acid (LA),minyak bunga matahari dan Vitamin E.GLA mengandungi EPO (Evening Primerose Oil) atau omega 6 yang amat diperlukan oleh ovari dan sistem reproduksi wanita.Disebabkan itu juga individu yang mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur,sukar hamil,menopouse memang digalakkan mengambil EPO atau lebih tepat lagi Omega 6.


GLA berfungsi untuk menstabilkan hormon dan meningkatkan kesuburan dengan cara memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Kebaikan GLA lebih memberi faedah kepada mereka yang mengalami haid tidak teratur atau PCOS kerana fungsinya untuk menstabilkan hormon seterusnya memperbaiki semula kitaran haid seterusnya meningkatkan kesuburan wanita.

Di bawah ini adalah kelebihan GLA untuk membantu wanita supaya senang hamil :-
  • Membantu meningkatkan kesuburan dengan menguatkan plasenta, membantu meningkatkan  mukus serviks iaitu bertindak sebagai pelincir dan meningkatkan lapisan rahim yang merupakan persekitaran untuk menggalakkan persenyawaan telur disenyawakan dan seterusnya berkembang membentuk embrio. 
  • Mengurangkan keradangan yang boleh menyekat persenyawaan telur dan sperma, yang boleh menghalang kehamilan. Keradangan boleh menyebabkan tersumbat (endometriosis). 
  • Membantu meningkatkan mukus serviks dan menguatkan fungsi rahim. Ia  membantu menyediakan plasenta untuk kehamilan dan memanjangkan hayat sperma dalam sistem pembiakan


Cara-cara pengambilan GLA untuk cepat hamil:


 ~ Isteri hendaklah mengetahui kitaran haidnya. Samada yang normal 28 hari, atau 30 hari atau 36 hari dan sebagainya.~ Haid tidak tetap? Ya, saya akui agak sukar namun boleh mengagak yang terbaik.~ Bahagikan hari kitaran haid kepada 2. katakan 28 hari, maka 28/2=14.~ Maka dianggarkan masa subur isteri itu adalah dalam hari ke-14 dari hari pertama haid, +/- 5 hari.~ Maka pengambilan GLA Complex dimulakan dari hari pertama haid hingga sehari sebelum hari subur. Dalam kes hari subur ke-14, maka GLA diambil sehingga hari ke-13.~ Pengambilan suplemen lain diteruskan seperti biasa

Semoga ikhtiar dan usaha berterusan serta doa dari kita akan diperkenankan oleh Allah.Boleh cuba tips dibawah ini disamping mengamalkan supplement Shaklee untuk kesuburan:-1. Istighfar 10x.
2. Shalawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.
4. Ayatul Kursi 1x.
5. Doa Untuk Mendapat zuriat. (setiap kali selepas solat) 
6. Doa Kesuburan (Surah Al-Anbiyaa: Ayat 30) - 11xSediakan botol air yang bersih secukupnya. Setiap kali habis membaca "Doa Kesuburan" maka ditiupkan kepada air tersebut. Minum air bacaan setiap hari. Sapu air pada bahagian bawah pusat turun kebawah dengan air ini sebanyak tiga (3) kali sambil membaca "Doa Kesuburan". InsyaAllah pada bahagian yang bermasalah akan pulih dengan izin-Nya. Jika ada yang tersumbat maka akan terbuka saluran tersebut.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan Set Kesuburan Suami Isteri COQHealth dan GLA Complex :-

Liyana,
017 3349363No comments:

Post a Comment